Távmunka

2009.11.06. 08:44

A távmunka kifejezést minden olyan munkakereső ismeri, akinek kényelmesebb lenne otthon dolgozni. Namármost én ugye együtt élek Nősténnyel, lassan egy hónapja, és ugye Nőstény meg Gyámmal él tizeniksz éve, ergo együtt élek Gyámmal is, aki ugye a főnököm. Van ennek előnye, hátránya, öröm, bódottá.

Éppen ezért, mert hogy együtt élünk, én néha távmunkára kényszerülök. Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a munkát végzem el itthon, mint az irodában, azzal a különbséggel, hogy 100%-os kontroll alatt van a munkám. Mert ugye Gyám áthív a szobájába, kiadja az ukázt, csináld ezt, vagy éppen azt. Ez persze első hallásra tök jó, hiszen álmodni sem lehetne jobbat, mint otthon dolgozni, később kelni, olyan ütemezésben végezni a munkát, ahogy tettszik. De ez nem így néz ki.

Gyám tegnap felhívott az irodában, hogy nem működik a kazán. Már párszor nem működött a kazán. Telefon a gázszerelőhöz, igen, éves karbantartást kell csinálni, kötelező, sokba kerül, de így kapja meg a garanciát a következő évre. Holnap délelőtt jönnek, egy órával előtte hívnak. "Egy órával előtte?" kérdeztem én, amire az volt a válasz, hogy csak így tudják, hogy egy órával előtte. Na nem baj, felhívom Gyámot, holnap jönnek, egy órával előtte hívnak. Namost ezzel nekem két bajom is van. Egyrészt ugye fogalmam sincs, hogy mégis mikor jönnek, másrészt meg mégis milyen dolog már, hogy "várjál szépen otthon, hülye ügyfél, majd megyünk, ha akarunk, nem te döntöd el...". Tudtam én, hogy régóta mi vagyunk a szolgáltatókért, és nem ők értünk, de ez mégiscsak abszurd. Ha én rendelem meg a szolgáltatást, én is akarom eldönteni, hogy mikor történjen meg. No nem baj.

Tehát jönnek a gázosok, egy órával előtte hívnak. Azt mondta Gyám, akkor dolgozzak itthon, elszámoljuk, úgyis van mit csinálni.

Nálunk a Távmunka, azaz az itthon dolgozás úgy kezdődik, hogy Gyám áthív a szobába. Átmegyek, elmondja mit kell csinálni. Egy-két óra alatt elvégzem a feladatot, majd Gyám azt mondja, majd csörög, ha kell valami. Igen, csörög, mert gyám fekvőbeteg, ezért csak telefonon tud szólni. Ezzel persze meg van kötve a kezem, hiszen nem csinálhatok semmit, ami hosszabb időt vesz igénybe, mert ha Gyám hív, nekem mennem kell. Ez ugyebár azt jelenti, hogy nem mehetek el egy kényelmeset fürdeni, nem tudok leülni enni, nem feküdhetek le pihenni, nem tudok kimenni a házból, hiszen ölbe tett kézzel várni kell, hogy Gyám hívjon. Mert Gyám ezt szokta meg. Hogy mindenki a rendelkezésére áll.

Természetesen éppen elkezdek valamit csinálni, amikor Gyám hív, hogy keressek meg neki valamit, amit ő nem talál. Persze, az ágyból nehéz bármit is megkeresni. Megkeresem. Majd hív.

És ez így egy egész nap, gyakorlatilag többet dolgozom itthon, kötött beosztásban, ugyan azért a pénzért.

Mondjátok meg, de őszintén: tényleg úgy megéri a Távmunka?

A bejegyzés trackback címe:

https://osszvisszelet.blog.hu/api/trackback/id/tr291504183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Firin Edhel 2009.11.06. 08:49:44

Nem hiszem, hogy nekeked megéri. Tudom én, hogy milyen ez neked, és azt is tudom, hogy nem szereted amikor itthon vagy dolgozni. De legalább nem kell kimenned a hidegbe..(= Csak pozitivan!

NJay 2009.11.06. 10:25:51

Öregem, tényleg összeköltöztél Nősténnyel? Azért jó lenne hallani felőled dolgokat. All in all, this doesn't seem like the best step, but you choose.

T.A. 2009.11.06. 10:45:02

@NJay: És te ki is vagy?:)

T.A. 2009.11.06. 10:52:59

@NJay: Amúgymeg ha olvasgatsz, biztos hallassz felőlem dolgokat:)

A Tyne folyó déli partja 2009.11.09. 14:31:05

en szeretnek tavmunkat. allandora, es nm a teljes munkaido melle. de nem ezt akartam mondani. hanem, hogy ha egy oraval elobb felhivnak, az ok, mert ha esetleg nemv agy otthon, meg elofordulhat, h. hazaersz. Angliaban az a szokas, h. reggel 7 es este 7 kozt majd valamikor kiszallitjak a butort/hutot/stb, 20 perccel elotte felhivnak...a legrovidebb idointervallum az 6 ora volt, majd valamikor jonnek del es este hat kozt. es azok meg nem is hivtak elotte, legyel otthon...

T.A. 2009.11.09. 18:19:50

@Animacs: Az én problémám ezzel az, hogy ne egy órával előtte hívjon fel, hogy mikor jön, mert ez nem csomagküldő szolgálat, hanem egy szervíz, ahol igenis tájékoztassanak, lássanak el egy időponttal, hogy úgy tudjam tervezni a napomat, mert nem szeretek egész nap várni arra, amiről nem tudom mikor következik be.

A Tyne folyó déli partja 2009.11.09. 19:58:56

@T.A.: nhozzám pénteken jött az emberke a vízórát felszerelni, időintervallum: 8 és egy közt majd valamikor. hívni nem hívott...
sőt, Ikea, bútorszállítás. kedden megvettük a cuccokat, közölték,lgkorábbi! időpontjuk a csütörtök. tesóm mondta, az nem jó, de pénteken szabadnapos. ezért már viszont (egy napért!!! holott legkorábbiról volt szó, nem egyetlenről) fizettünk valami plusz 40 fontot...időintervallum szintén reggel hét és este hét közt.

T.A. 2009.11.09. 20:47:45

@Animacs: Ismét elmondom, hogy nem bútorszállításra gondoltam. A csomagszállítás macerásabb, mint megmondani azt, hogy mégis hányan rendelték meg a gázszerelőt aznapra, amikorra beírnak engem. Merthogy a diszpécser mondta, hogy másnap délelőtt. A délelőtt az 12:00-ig tart, utána már dél után vagyunk. Csak az zavar, hogy úgy osztják ki a munkát, hogy ezzel nem tudják megfelelően tájékoztatni az ügyfelet...

A Tyne folyó déli partja 2009.11.10. 22:20:00

@T.A.: én meg ismét elmondom,h. nem csak a bútorszállításról beszélek, hanem a vízóra felszerelőről, a gázosról, stb. stb.

T.A. 2009.11.10. 22:25:25

@Animacs: Hát minden esetre teljesen fölöslegesen maradtam itthon, bár mentségemre szóljon, itthon is dolgoztam:) Tényleg csak az bánt, hogy ha azt mondja, hogy délelőtt, akkor az miért délután van:S

A Tyne folyó déli partja 2009.11.12. 21:44:35

@T.A.: eh, nekem volt olyan, h. szóltak, h. jönnek kedden. keddre kivettem szabadnapot, negyed hatkor telefonáltak (amikor már otthon voltam), h. mégse jönnek kedden...feleslegesen vettem ki szabadnapot.

T.A. 2009.11.13. 07:14:02

@Animacs: hmm... tegnap telefonáltak, megérkezett a szifon a kazánba, hétfőn reggel 9 és délután 1 között jönnek:)

ismeretlen_katona 2010.01.08. 19:03:49

Ez nem távmunka, de ezt biztos tudod is.
süti beállítások módosítása